Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Θέμα χρόνου η τέταρτη δόση στο Ισραήλ. «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα εμβολιαζόμαστε κάθε 5-6 μήνες»!

 

Ενώ στο Μητσοτακιστάν χορηγείται ήδη η τρίτη δόση, η λεγόμενη… «αναμνηστική», στο εμβολιαστικά… «προηγμένο» Ισραήλ –όπου έχουν εμβολιαστεί οι πάντες- ετοιμάζονται για την τέταρτη δόση!

Όπως είπε, λοιπόν, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Ας, είναι θέμα χρόνου η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς μειώνεται η προστασία των εμβολίων.

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να λάβουν μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τη COVID-19 κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς πέφτουν τα επίπεδα αντισωμάτων. Είναι μάλλον θέμα χρόνου και το ερώτημα είναι πότε. Σε κάθε περίπτωση, το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κορωνοϊού, ακόμη και η αναμνηστική δόση, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζω να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ή περισσότερο».

Ο δε «Τσιόδρας» του Ισραήλ, Σαλμάν Ζάρκα, επιβεβαίωσε τον Ας, προσθέτοντας πως «οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού -κάθε πέντε έως έξι μήνες. Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορωνοϊού».

Παρεμπιπτόντως, παρά την παγκόσμια πρωτιά σε εμβολιαστικό ζήλο, το Ισραήλ καταγράφει τις τελευταίες ημέρες νέο ρεκόρ κρουσμάτων, ο δε αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφθασε στο 1,02 το περασμένο Σάββατο, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιός επιστρέφει δριμύτερος! Γιατί άραγε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου