Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Το «καράβι» της Ε.Ε. μπάζει νερά: Ουγγαρία και Βουλγαρία κατά των κυρώσεων στην Ρωσσία

 

Τις τελευταίες μέρες μας έχουν ζαλίσει οι –«βασιλικότεροι του βασιλέως»!- κυβερνητικοί παράγοντες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους για το «αρραγές μέτωπο της Ευρώπης κατά της Ρωσσίας» και την «απεξάρτηση από το ρωσσικό αέριο και πετρέλαιο», αλλά το «καράβι» της Ε.Ε. μπάζει νερά!

Έτσι, ο Εθνικός Κυβερνήτης της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν (που αγοράζει ρωσσικό φυσικό αέριο πέντε φορές φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, κατόπιν ειδικής συμφωνίας που έχει συνάψει με την Gazprom, έως το 2036), ανακοίνωσε πως δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, εις ότι αφορά την απαγόρευση των ρωσσικών εισαγωγών ενέργειας, διότι «η επέκταση των κυρώσεων στον ρωσσικό ενεργειακό τομέα θα αποτελούσε δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την Ουγγαρία».

«Δεν θα επιτρέψουμε να υποχρεωθούν οι ουγγρικές οικογένειες να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου και επομένως οι κυρώσεις δεν πρέπει να επεκταθούν στις περιοχές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», προσέθεσε ο Όρμπαν μετά τις διμερείς συνομιλίες που είχε στο Λονδίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Αμέσως μετά τον Όρμπαν, ακολούθησε την ίδια γραμμή και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκωφ, που διαμήνυσε στην Ε.Ε.: «Μη μας υπολογίζετε σε κυρώσεις για ρωσσικό αέριο και πετρέλαιο», δηλώνοντας ότι θα ζητήσει να εξαιρεθεί η χώρα του από την απαγόρευση εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσσία.

Είναι προφανές, ότι οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας προστατεύουν τους λαούς τους από τις καταστρεπτικές συνέπειες της αντιρωσσικής υστερίας των Αμερικανών και των μεγάλων της Ε.Ε. Άρα, δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία που επικαλούνται οι Κούληδες, ότι «όλες οι χώρες της Ε.Ε. συμμετέχουν στις κυρώσεις, κι εμείς δε μπορούμε να αποτελέσουμε εξαίρεση», για να φορτώσουν τον ραγιαδισμό τους σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στους Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου