Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Μπουρλά: Αφού κάνετε και την τέταρτη δόση, θα εμβολιάζεστε κάθε χρόνο για τα επόμενα… δέκα χρόνια και μετά θα πάρετε την ελευθερία σας πίσω!

 

Να εμβολιαστούμε δύο φορές (ή μία με το μονοδοσικό της J&J), για «να πάρουμε την ελευθερία μας πίσω», μας καλούσαν ο Κούλης Μητσοτάκης και τα πάσης φύσεως τσιράκια του. Φαίνεται όμως πως δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα!

Όπως πληροφορούμαστε τώρα, λοιπόν, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμερτ Μπουρλά, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Κρίς Σιμπουτάνι, είπε πως ο ιός θα κρατήσει… δέκα χρόνια! Και πως αφού κάνουμε και την τέταρτη δόση, θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο (με πόσες δόσεις δεν διευκρίνισε, προφανώς με 3-4 για… μεγαλύτερη προστασία) για την επόμενη… δεκαετία και αν στο μεταξύ δεν προκύψει κάποιος άλλος ιός, τότε θα… πάρουμε την ελευθερία μας πίσω. Όσοι επιζήσουν, βεβαίως-βεβαίως! 

Ιδού: «Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια. Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό»

Υπομονή, λοιπόν! Δέκα χρονάκια είναι, θα περάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου