Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

poes
 
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γκίκα Χαρδούβελη
 
κε Υπουργέ.
 
Με έκπληξη, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε ότι λαμβάνουν χώρα συζητήσεις ή δρομολογούνται τέτοιες, μεταξύ υμών και εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να εξευρεθεί ο τρόπος συμμόρφωσης του Ελληνικού δημοσίου (Υπουργείο Οικονομικών) προς τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσαν την υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), καθ' ό μέρος αφορά στην αναδρομική από 1-8-2012 μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, συνεπεία της οποίας υποχρεωθήκαμε να επιστρέψουμε αποδοχές τις οποίες είχαμε εισπράξει, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, ακύρωση η οποία έλαβε χώρα, καθώς οι διατάξεις των περιπτώσεων 31-33 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, με τις οποίες μειώθηκαν οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών των ενόπλων δυνάμεων, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες και ειδικότερα της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 τοιαύτης, με την οποία δικαιώθηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, δια των Περιφερειακών Ενώσεών τους.
 
Επειδή, ουδέποτε κληθήκαμε από εσάς, αν και το ζητήσαμε ακόμη και με εξώδικο που σας αποστείλαμε την 20 Ιουνίου 2014, ως οι προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Επειδή διαρρέονται διάφορα σενάρια υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
 
Σας γνωρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει και κανέναν δεν εξουσιοδοτήσαμε προς τούτο.
 
Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και το Συντονιστικό όργανο αυτών δεν εκφράζουν τους εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς και δεν μπορούν να ομιλούν, να διαπραγματεύονται και πολύ περισσότερο να δέχονται οτιδήποτε εξ ονόματος των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, αφού δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει σχετικά προς τούτο.
 
Εάν δεν καταστεί εφικτή η οποιαδήποτε συνάντηση μαζί σας, σας γνωρίζουμε την απαρέγκλιτη θέση της Ομοσπονδίας και των Περιφερειακών Ενώσεων μας, η οποία είναι η απαίτησή μας για άμεση, πλήρη και ορθή συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στην ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του ΣτΕ και ειδικότερα:
 
Την από 01-8-2014 επαναφορά του μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών στα επίπεδα της 31-7-2012.
 
Την άμεση και έντοκη καταβολή των αναδρομικών, που γέννησε η εν λόγω απόφαση, χωρίς οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα ή σκέψη για την καταβολή σε βάθος χρόνου.
Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου